Trebinje je danas okruženo vatrom i dimom, a novi požar na području Diklića u Trebinjskoj šumi zahvatio je minirano područje zbog čega ga je veoma teško gasiti iako se vatra približava kućama.Načelnik štaba Civilne zaštite Mirko Ćurić potvrdio je da su ekipe na terenu, te da su zatražili pomoć deminera da bi znali gdje se nalaze mine.

pozariĆurić je rekao da je aktivan i veliki požar koji se već danima gasi i na području Trebinjskih brda gdje se vatra velikom brzinom približava kućama u selu Milojevići, Bioca i LJubenko.

"I danas smo uputili zahtjev za pomoć iz vazduha ne samo Oružanim snagama BiH, već i drugim institucijama koje bi mogle da na ovo područje upute bilo kakvu letjelicu za gašenje požara", rekao je Ćurić, te dodao da ljudske snage ne mogu da zaustave vatru koja gori u nepristupačnim terenima i širi se u više krakova.

Načelnik regionalnog centra Civilne zaštite Radoslav Prelo rekao je da je kritično i na požarištima u Gacku, LJubinju i Berkovićima, a da je nešto bolja situacija nego noćas u Bileći gdje je u rejonu Davidovići -Rioca požar odbijen od kuća, dok je stabilizovano požarište u Morinama u nevesinjskoj opštini. SRNA