Gradonačelnik Trebinja dr Dobroslav Ćuk danas je primio trebinjske alpiniste Igora Škera, Danka Karića i Srđana Milivojevića, članove Planinarskog društva „Vučji zub“ iz Trebinja.
Povod prijemu je pohod ove trojice odvažnih Trebinjaca na najviše vrhove Zapadne Evrope - Monblan (4910 m) i Materhorn (4478 m).

Vucji zub

„Ovo je lijepa prilika da pozdravimo članove PD „Vučji zub“ pred njihov polazak na ovaj veliki poduhvat. Puni smo optimizma i želimo svaku sreću našim momcima. Prije svega da se zdravo vrate i da ostvare svoj cilj“, rekao je između ostalog dr Ćuk, poželjevši sreću mladim trebinjskim alpinistima i uputivši još jednom podršku Grada njihovim aktivnostima, uz nadu da će se zastava sa grbom Trebinja zavijoriti nad krovom Evrope.
Igor Škero, učesnik i prošle, kao i ovogodišnje ekspedicije, ističe da su vremenske prognoze povoljne i da očekuje uspjeh ekspedicije. „Za društvo koje je osnovano tek prije pet godina postigli smo brojne uspjehe, odnosno, osvojili smo mnoge vrhove Alpa i na Balkanu. Radilio smo jako dobro i pred ovu ekspediciju i nadam se dobrom rezultatu. Ono što je sigurno, u slučaju nepovoljnih uslova nećemo srljati“, kazao je Škero.

Vucji zub

Inače, prošle godine u julu, dvojica članova ovogodišnje ekspedicije (Igor Škero i Danko Karić), sa još jednim Trebinjcem, Bojanom Anđelićem, u sklopu šire ekspedicije, pokušali su da osvoje najviši vrh Zapadne Evrope, ali su odustali zbog izuzetno nepovoljnih vremenskih uslova.
Tom prilikom, odvažni Trebinjci su osvojili Gran Paradizo (4061 m), jedan od najviših vrhova Italije.

Prema Škerovim riječima, planirani pohod zahtjeva temeljite pripreme, tako da su članovi ekspedicije bili na zimskim i ljetnim alpinističkim kursevima, te da su fizički spremni.

Prva istočnohercegovačka ekspedicija na Monblan, u čijem sastavu je i Radoš Milošević iz Gacka, u veliki poduhvat kreće već sutra, a ako sve bude teklo po planu, osvajanje Monblana očekuje se u subotu, 18. Avgusta, nakon čega slijedi pohod na najizazovniji i najnedostižniji vrh Evrope, Materhorn.
Podsjećamo, prvi Trebinjac koji se popeo na Monblan je Marko Ukropina, kome je to uspjelo prošle godine za Vidovdan.

Od nas, odvažnim Hercegovcima, Da se bude zdravo! Opština Trebinje