Vaterpolisti Srbije pobjedili su Crnu Goru sa 12:11 (3:2, 1:3, 4:5, 4:1) u meču za bronzanu medalju na OI u Londonu. Ovo je četvrta medalja za Srbiju u Londonu.

U dosad neviđenom trileru u bazenu i jednom od najluđih mečeva ikada gledanim na Olimpijskim igrama, Srbija je imala sve protiv sebe ali je smogla snage da u inat skandaloznom sudijskom paru Masimilijano Kaputi (Italija) i Georgios Stavridis (Grčka) preokrene tok meča u poslednja tri minuta i dođe do bronze.

Turisti/Navijači iz Trebinja i Srbije okupili su se u mnogobrojnim kafićima i restoranima u Herceg Novom i na taj način bodrili delfine. U meču koji je bio neizvjestan do samoga kraja, navijači iz Trebinja i Srbije su "okupirali" kafiće i restorane u Herceg Novom, a pobjednosni gol Vanje Udovičića, 55 sekundi prije kraja, podigao je na noge cijeli Herceg Novi.

Publika pri rezultatu 12:11

Napomenimo da su arbitri Kaputi i Stavridis u poslednjih dvadesetak sekundi izgubili svaku mjeru i isključivali su igrače Srbije, pa čak i kompletan stručni štab. Bili isključeni Gocić, Rađen, Pijetlović, Mitrović, Aleksić i na kraju i treneri Dejan Udovičić i Dejan Stanojević!