Konačno je sve poznato - prvi automobil poljske radionice Arinera zvaće se "husarija". Ime je pozajmljeno od poljske elitne konjice, legendarnih husara iz 16.veka, koji su bili poznati po svojoj snazi, lepoti i pokretljivosti, a to su, prema tvorcima, sve osobine koje će imati novi automobil.

Husarija

Ovaj superautomobil privukao je pažnju javnosti zbog svog atraktivnog i veoma zrelog izgleda za jednog "debitanta", ali to i ne čudi, s obzirom da je samo na ovaj segment utrošeno 14 meseci razvoja. Uz saradnju sa "Feniks automotiv grupom", koja u vlasništvu legendarnoj kreatora maloserijskih superautomobila, Lijem Noblom, inženjerima Arinere od velike pomoći je bio i rad sa stručnjacima Varšavskog Unirveziteta za tehnologiju.
"Arinera husarija" ulazi sada u sledeću fazu razvoja - testiranja perfomansi, koja će se obaviti u Španiji. Ukoliko sve bude išlo po planu, u Arineri se nadaju da će proizvodnju ovog automobila početi do kraja 2013. godine. U prvoj seriji proizvešće se 33 primerka, a povećanje proizvodnje zavisiće od potražnje za ovim modelom na tržištu. Cena "husarije" još nije određena ali se kao početni pominje iznos od oko 150.000 dolara.

Snaga, inače, dolazi iz 6,2-litarskog V8 motora sa 650 KS, koji razvija maksimalni obrtni moment od 1.332 njutnmetra. Maksimalna brzina ovog automobila je 340 km/h a ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,2 sekunde. MOJAUTO