Vaterpolo reprezentacija Srbije ubedljivo je savladala sa 11:6 selekciju SAD u 4. kolu grupe B na Olimpijskim igrama u Londonu i zauzela čelnu poziciju u grupi. vaterpolisti srbije

Srpski "delfini" su u prošlom kolu remizirali sa Crnom Gorom 11:11, a pre toga su bili bolji od Mađara i Velike Britanije, sada i od Amerikanaca, naneli im prvi poraz i preuzeli čelo tabele.

Vaterpolisti Srbije su jako dobro otvorili meč, pošto su zatresli mrežu rivala posle 33 sekunde nakon kontre koju je realizovao kapiten Vanja Udovičić. Nakon toga smo odlično odigrali u odbrani u dva navrata, a nismo primili gol ni sa igračem manje.

Sevnula je nova kontra sredinom prve četvrtine u kojoj je Milan Aleksić sjajno uočio kapitena Udovičića koji je povisio na 2:0, a zatim je Stefan Mitrović materijalizovao igrača više za naš tim.

Ubojitim udarcem iz daljine Toni Azevedo je konačno uspeo da savlada Sora, da bi Živko Gocić vratio delfinima "+3" pred odlazak na prvi odmor -4:1.

drugoj deonici stao je napad srpskih vaterpolista, koji nisu mogli da postignu gol sve do pred sam kraj poluvremena. Amerikanci su preko Bejlija smanjili zaostatak, dok je Vanja Udovičić probao u dva pomalo ishitrena navrata, ali je jednom pogodio stativu, a drugi put mu je udarac zaustavio golman Mozes.

Čekalo se da proradi Andrija Prlaionović koji je uspeo da zatrese mrežu SAD 16 sekundi pre kraja druge četvrtine, da bi trenutak nepažnje u našoj odbrani iskoristio Pauel da smanji na 5:3.

Ostalo je samo da se vidi kojim rezultatom u korist izabranika Dejana Udovičića.Preuzeli su naši kontrolu nad bazenom u nastavku, Soro je spustio rampu pred svojim golom i maestralno branio, a metu su delfini pogodili tri puta zaredom. Probudio se Filip Filipović, poslao dva "projektila" iz levice, da bi Vanja Udovičić majstroskim udarcem povisio na ubedljivih 8:3 i tada je pitanje pobednika skoro bilo rešeno.

poslednjoj deonici i jedni i drugi su bili nešto oprezniji, a na nešto manje od tri minuta pre kraja Amerikanci su preko Bejlija prišli na tri gola minuta (9:6).

Ipak, Duško Pjetlović i Milan Aleksić sa dva gola u finišu su im raspršili nade da mogu do preokreta i postavili konačnih 11:6. Najefikasniji u redovima Srbije bili su kapiten Udovičić sa tri i Filipović sa dva gola, a po jednom je mrežu SAD zatreslo čak šest igrača.

Poslednji meč u grupi B srpski vaterpolisti igraju protiv Rumunije u ponedeljak od 15 časova i 10 minuta, a plasman u četvrtfinale je obezbeđen. BLIC