Novak Đoković u polufinalu Olimpijskih igara! Srpski teniser je mnogo lakše nego što je očekivao izašao na kraj sa Žo Vilfredom Congom kojeg je pobjedio u dva seta - 6:1, 7:5. novak djokovic

Od prvog gema na meču bilo je jasno da je Novak raspoloženiji teniser, a i da će vreme koje je Conga prethodno proveo na terenu, imati uticaj na krajnji ishod.

Francuski teniser je imao problema sa prvim servisom, puno je grešio, a Novak lako kažnjavao svaki Congin izlet na mrežu. Ekspresno je Novak poveo sa 3:0, Conga prekinuo seriju i smanjio na 3:1, a srpski teniser odgovorio novom serijom od tri uzastopna gema za brzinsko vođstvo od 6:1.

Situacija na terenu se naglo promenila početkom druge deonice, Conga je odjednom bio taj koji se živahnije kretao po terenu i često menjao ritam raznovrsnim udarcima. Novak nije imao spreman odgovor pa se ubrzo suočio sa zaostatkom od 3:0.

Ipak, igra francuskog tenisera je postala predvidiva, a Novak je to znalački kaznio, povratkom i izjednačenjem na 3:3. Vetar je počeo sve jače da duva i ometa tenisere, a to se naročito videlo par puta prilikom Conginih nekontrolisanih udaraca.

Rivali su čuvali servise sve do 5:5, a onda je Novak sprečio odlazak u tajbrejk kada je odlučno napao Congin servis i okončao gem lepo izgrađenim poenom na mreži - 6:5. Kao i tokom celog meča, srpski teniser nije imao problema da dođe do gema na svoj servis, okončavši duel za svega sat vremena i 20 minuta.

Srpski teniser će u polufinalu igrati protiv velikog prijatelja i nade domaće publike Endija Mareja.  BLIC