Vaterpolo reprezentacije Srbije i Crne Gore odigrali su nerešeno 11:11 (3:1, 1:2, 4:5, 3:3) u trećem kolu grupe B na turniru u Londonu. Srbija u subotu igra sa selekcijom SAD. Vaterpolisti Srbije

Remi je nekako najpravedeniji ishod jer su obe ekipe imale svoje periode dominacije i odlučivale su nijanse.

Kod "delfina" se istakao fenomenalni Andrija Prlainović sa pet golova, dok su Crnogorci briljirali u igri sa igračem više - 9/14, naspram Srbije 6/14.

Srbija je u prvoj četvrtini brzo zagospodarila terenom pošto su Prlainović i Filipović doneli lakih 2:0. Ivović je bio najraspoloženiji u redovima Crne Gore i golom je smanjio prednost, da bi Andrija novim pogotkom odveo Srbiju na odmor uz lepih 3:1.

Čitav prvi deo druge četvrtine obeležilo je odsustvo golova, tek na 4:32 pre kraja, Radović je prevario Sora za 3:2, a minut i po pre isteka ovog perioda igre, Zloković je doveo Crnu Goru do izjednačenja.

Evro-golom Prlainovića otišlo se na novi mali odmor, da bi Janović treću četvrtinu otvorio golom za 4:4.

Nikić na jednoj i Pasković na drugoj strani bili su precizni, a najlepši trenutak meča bio je četiri minuta pre kraja četvrtine kada je Filipović sa deset metara uputio "bombu" iznad glave golmana Šćepanovića za 6:5.

Vanja Udovičić povisio je na 7:5, a posle gola Ivovića, ponovo je kapiten Srbije imao mirnu ruku i "delfini" su imali 8:6.

Crnoj Gori su nekako po nepisanom pravilu pripadali završeci četvrtina, pa je tako i u ovoj prvo Brguljan, a onda i Janović umeo da pronađe put do mreže Sora i pred finalnih osam minuta igre, na odmor se otišlo uz 8:8 na semaforu.

Poslednja četvrtina otvorena je promašajem Nikića i stativom Zlokovića na drugoj strani, a potom je Pijetlović pogodio za 9:8.

Kada je Prlainović postigao četvrti pogodak verovalo se da je vođstvo nedostižno, međutim novi igrač Partizana Predrag Jokić smanjio je na 10:9.

Andrija je petim golom povisio na 11:9 a u poslednja dva minuta, Ivović i Janović su prevarili Sora i meč je završen remijem.

Ovaj rezultat odgovara obema reprezentacijama pošto su i Srbija i Crna Gora savladale Mađarsku u grupi. BLIC