Navijači Crvene Zvezde iz Nevesinja odlučili su da na planini Velež povrh grada naprave velelepni spomenik najdražem fudbalskom klubu. Planiraju da sagrade Zvezdin grb impozantnih dimenzija veći i od beogradske Marakane.

crvena zvezda

Ukoliko se njihove zamisli obistine nad hercegovačkom varošicom na 1.300 metara nadmorske visine uskoro će zablistati simbol najtrofejnijeg srpskog kluba površine od neverovatnih 21.000 metara kvadratnih.

Organizatori ovog poduhvata kojima je crveno – bijela boja na srcu kažu da im je želja da budućim generacijama, a posebno pristalicama Zvezde, ostave u amanet veličanstveno zdanje koje će svakom putniku namjerniku koji prolazi kroz ovaj kraj jasno staviti do znanja koliko je bitan i voljen slavni klub u Nevesinju.

Na Maloj Veleži gdje će biti sagrađen grb decenijama je postojala zvijezda petokraka kao simbol socijalističke ideologije bivše države. Zub vremena je znatno oštetio, a čitav plato je zarastao u šumu pa je i ovaj spomenik pao u zaborav.

Delije iz Nevesinja su došle na ideju da na postojeću zvijezdu nadograde štit i tako dobiju veličanstveni grb najdražeg kluba sa dijagonalom od čak 170 metara! Zvjezdaši su već prionuli na posao. Angažovali su inženjere od struke ,raščistili nepristupačan teren i postavili oznake za budući grb.

Masovno okupljanje zakazali su za 12.avgust kada bi trebalo da prikupe potreban kamen. Nakon toga sledi postavljanje zida dužine 750 metara i širine pola metra, a završna radnja je farbanje grba.

U Nevesinju se sa mnogo pažnje prate aktivnosti pristalica Crvene Zvezde koji imaju podršku svih građana, pa se može očekivati da simbol koji je devedesetih godina sijao na vrhu svijeta uskoro zablista na vrhu planine Velež.

Uprava beogradske Crvene Zvezde sa oduševljenjem je prihvatila akciju pristalica kluba iz Nevesinja koji namjeravaju da naprave klupski grb koji bi vjerovatno ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

Direktor marketinga Goran Broćić komentarisao je za Radio Nevesinje akciju nevesinjskih Delija.

- Vjernost i ljubav navijača prema Zvezdi nema granica tako da ovaj potez nije veliko iznenađenje, ali poduhvat naših prijatelja iz Nevesinja je za svaku pohvalu i Zvezda kao klub će znati da cijeni i nagradi ovakvu vjernost svojih pristalica – poručio je Broćić.    Radio Nevesinje