Novak Đoković je uspeo da se plasira u četvrtfinale Olimpijskih igara iako je prepustio prvi set Lejtonu Hjuitu, ali to nije sputalo srpskog tenisera da dođe do preokreta i nastavi da sanja san o zlatnoj medalji - 4:6, 7:5, 6:1. Novak Djokovic

Nedugo nakon što je Novak na svoj servis poveo sa 1:0, kiša je počela da pada pa je meč prekinut a da se teniseri nisu pošteno ni razigrali.

Povratak na teren kada je krov nad Centralnim terenom bio zatvoren, doneo je prilično opreznu igru, a brejk šansi nije bilo sve do devetog gema.

Tada je Hjuit došao do prve prilike da "oduzme servis" rivalu, a iako nju nije iskoristio, narednu jeste jer je duga razmena udaraca završena Novakovim slanjem loptice u mrežu.

Hjuit nije oklevao da iskoristi taj brejk jer je u narednom gemu osvojio sve poene i došao do osvajanja prvog seta.

Sigurnim servisima Đoković je poveo sa 1:0 na startu drugog seta. Delovao je na momente besno Nole, a i vrlo zadovoljno kada bi osvajao poene. Ipak, Australijanac nije poklekao, izjednačio je pa se borba rasplamsala.

Posle serije gemova u kojima nije bilo preokreta, Novak je u osmom stigao do brejk lopte koju je na sjajan način i realizovao - 5:3!

Pravo niotkuda, Hjuit je počeo da igra tenis kao u prvom setu, i pritiscima na Novakov forhend, uspeo je da načini brejk, koji je potvrdio osvajanjem servis gema za 5:5.

Novi gem za Novaka toliko ga je motivisao da je u 12. po redu odigrao najboljih tri minuta od početka meča, realizujući drugu brejk loptu za 7:5!

Na startu trećeg seta oba tenisera su sačuvala prvi servis gem, ali već drugi je bio problem za Australijanca koji je poklekao i dopustio srpskom teniseru da stekne brejk prednosti i povede sa 3:1. Tada je postalo jasno da Hjuit nema snage za jednu od najbitnijih pobeda u karijeri, pa je do kraja meča još jednom kapitulirao prilikom sopstvenog servisa što je Novaku bilo dovoljno za ubedljivih 6:1 u trećem setu.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv pobednika meča između Žo Vilfreda Conge i Felisijana Lopeza. BLIC