Bjelopoljsko pozorište sa predstavom "Galeb" A.P Čehova, a u režiji Dragana Koprivice, pobjednik je, sinoć zavšenog, 55. Festivala festivala.

Predstava Galeb

Odlukom Stručnog žirija Festivala, koji je radio u sastavu: Jovica Pavić, reditelj - predsjednik, Slobodan Marunović, glumac i reditelj i Saša Torlaković, glumac, bjelopoljci su osvojili Zlatnu masku za najbolju predstavu u cjelini ovogodišnje smotre amaterskih pozorišta, dok je nagrada žirija publike pripala Centru za kulturu „Masuka“ iz Velike Plane, koje je izvelo predstavu „Ženidba“ po tekstu Nikolaja Vasiljeviča Gogolja.

Zlatnu masku za rediteljsko ostvarenje dobio je Dejan Cicmilović, za predstavu „Ženidba“ Centra za kulturu „Masuka“

Željku Miloševiću iz Gradskog pozorišta Trebinje dodijeljena je zlatna maska za najboljeg glumca, za ulogu Đorđa u „Lakom komadu“ dok je najbolja glumica ovogodišnje smotre amaterskih pozorišta Ena Numanović, kojoj je dodijeljena zlatna maska za ulogu Nine u predstavi „Galeb“ Bjelopoljskog pozorišta. Jesenku Muzaferiji iz Teatra „Toatal „iz Visokog pripala je zlatna maska za scenografiju predstave „Kralj Ibi“, a Veri Muzaferija nagrada za kostimografiju.

Zlatna maska za kolektivu igru pripala je ansamblu Centra za kulturu „Masuka“, a za izbor muzike Bogdanu Todoroviću, za predstavu „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“ Kolašinskog pozorišta. Zorici Krunić, za ulogu u „Ženskim razgovorima“ Trsteničkog pozorišta dodijeljena je zlatna maska za epizodnu žensku ulogu, a nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu pripala je DŽevadu Hasanbegoviću, za ulogu Bordira u predstavi „Kralj Ibi“ Teatra "Total" iz Visokog.

Na ovogodišnjem Festivalu festivala dodijeljene su i diplome , a specijalne diplome za režiju pripale su Draganu Koprivici za predstavu „Galeb“ i Jesenku Muzaferiji za „Kralja Ibija“ potorište . Žiri u sastavu Jovica Pavić, Slobodan Marunović i Saša Torlaković, istakli su da je ovogodišnji festival bio ujednačenog kvaliteta.