Košarkaši "Obilića" iz Sidneja odigrali su danas u Trebinju revijalnu utakmicu sa članovima trebinjskog Košarkaškog kluba /KK/ "SL Leotar". Srpski košarkaši u Trebinje su doputovali iz Nevesinja gdje su u ponedjeljak, 23. jula, igrali utakmicu sa Omladinskim košarkaškim klubom iz ovog hercegovačkog grada.

KK Leotar - KK Obilic

Košarkaši Leotara, igrali su veoma dobro, i na poluvrijeme se otišlo rezultatom 45:39. U nastavku utakmice, Leotar je nastavio sa dobrom igrom, i pobjedio Obilića, rezultatom 88:68.

Radoslav Ivanković, trener trebinjaca, istakao je da je zadavoljan igrom, a posebno mlađim momcima, koji imaju želju da igraju za Leotar.

"Mislim da ova ekipa može da igra Premijer ligu i nadam se da ćemo dati šansu mlađim igračima da se ove godine dokažu kroz prvenstvo u Premijer ligi BiH" istakao je Ivanković za portal TrebinjeLive.

KK Leotar - KK Obilic

Leotar je nastupio u sastavu: Sudžuk Gojko, Aleksić Vladimir, Pelkić Bojan, Mijović Stefan, Zotović Branko, Kovačević Mirko, Milanović Srđan, Marković Duško, Ninković Marko, Ninković Đorđe, Šakotić Dejan. Trener: Ivanković Radoslav.

Za Obilić su nastupili: Savić Marko, Bogić Dejan, Marjanović Dejan, Šalipur Miloš, Prlić Miloš, Gavrilović Svetomir, Borovina Damjan, Šalipur Zoran, Piljević Dejan, Škorić Siniša, Kovačina Nemanja.

KK "Obilić" postoji 13 godina i takmiči se u lokalnoj ligi Sidneja, a za kratko vrijeme prerastao je u najuspješniji klub dijaspore u Australiji.

Članovi ovog kluba počeli su 12. jula humanitarnu turneju po Srbiji i Republici Srpskoj, posjetom Domu za nazbrinutu djecu u Beogradu, nakon čega su bili u Rumi, Banjaluci i na Palama.