Ovogišnju smotru amaterskih pozorišta Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i FBiH, Festival festivala, večeras je zvanično otvorio Petar Božović.

Svecano otvoren 55. Festival Festivala

U ime grada domaćina, učesnike i goste Festivala, te brojnu publiku, pozdravio je načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, koji je ujedno i predsjednik Savjeta Festivala festivala.

Pred trebinjsku publiku, prvi su izašli članovi Kolašinskog amaterskog pozorište sa predstavom „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“, rađenoj po tekstu Mira Gavrana, a u režiji Đorđije Tatić i Zorana Rakočevića.

Svecano otvoren 55. Festival Festivala

Predstava “Čehov je Tolstoju rekao zbogom” postavljena je kao psihodrama koja vas na intrigantan način vodi kroz “Tolstojev svijet”, kroz njegov susret sa mladim ruskim piscem Čehovom i njegovom ženom glumicom Olgom Knipper, kroz odnos sa njegovom desnom rukom i ženom koja je svakako zaslužna za njegovu vječnu slavu, suprugom Sofijom, njegov odnos prema životu i ljudskom rodu. Pitanja prijateljstva, braka, crkve i ruske književnosti na sceni doživljavaju sukob dviju interpretacija, klasične i savremene.

U glumačkim rolama nastupili su: Đorđije Tatić, Jelena Đukić, Zoran Rakočević, Ksenija Rakočević i Vuko Bulajić.