Prepunu pozorišnu salu trebinjskog Doma kulture večeras je do suza nasmijao Petar Božović,  monodramom „Ćeraćemo se još“. Ovom predstavom u Trebinju je večeras počeo 55. Festival festivala, smotra najboljih pozorišnih ostvarenja amaterske produkcije Srbije, Crne Gore i BiH.

Petar Bozovic - Ceracemo se josOva monodrama, nastala po riječima istoimene poeme Matije Bećkovića, izvedena je u čast pozorišta učesnika ovogodišnjeg festivala, veče uoči početka takmičarskog programa.

„Ćeraćemo se još ali mirnim putem. Čisto pravno. Diplomatskim sredstvima. Na demokratski način. U institucijama sistema. Bez upotrebe sile. Krajnje opušteno. Bez imalo prećerivenja. I ikakve žurbe. Nemaju gde pobeći. Žviždućući i ćeretajući. Uz urođen šarm i smisao za humor. Kao pametni ljudi koji znaju šta hoće.“

Petar Bozovic - Ceracemo se josFestival će zvanično biti otvoren sutra, prvom takmičarskom večeri u kojoj će se trebinjskoj publici predstaviti Kolašinsko amatersko pozorište sa predstavom „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“, koju su po tekstu Mira Gavrana režirali Đorđije Tatić i Zoran Rakočević.

Sve predstave festivala održaće se u pozorišnoj sali Doma kulture sa početkom u 20.30 časova.

Petar Bozovic - Ceracemo se jos