Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk danas je uručio ključeve stambenih jedinica za tri socijalno ugrožene romske porodice, čime je riješen problem stambenog zbrinjavanja ove kategorije stanovništva na području trebinjske opštine.

romiPodsjetivši da je gradnja tri objekta površine po 40 kvadratnih metara u naselju Volujac koštala oko 110.000 KM, Ćuk je istakao da je 90.000 KM obezbijedilo Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH, a Opština zemljište i infrastrukturu.

"S obzirom na to da smo ukupno izdvojili oko 150.000 KM i da je neutrošeno ostalo 40.000 KM, namjeravamo da taj novac iskoristimo za opremanje ovih objekata", rekao je Ćuk. Monitor za pitanje Roma u Misiji OEBS Dervo Sejdić izjavio je da su osnovni problemi Roma nezaposlenost i nizak nivo obrazovanja, te da se očekuje pomoć Opštine i o ovim pitanjima.

romiStanar novoizgrađene stambene jedinice Sanela Hadžović kaže da je veoma srećna što više sa devetogodišnjim sinom neće živjeti u barakama i kontejnerima i što će imati normalne uslove za život i rad.

Ona je istakla da ovo nije prvi put da opština Trebinje pomaže romskim porodicama, napomenuvši da su uvijek nailazili na razumijevanje kod opštinskih struktura vlasti.  SRNA