Danas je u  opštini Trebinje održan sastanak načelnika Opštine, Dobroslava Ćuka i direktora Republičke uprave Civilne zaštite, Milimira Dodera. Sastanku su prisustvovali i Mirko Ćurić,  načelnik Opštinskog štaba Civilne zaštite i komandir Vatrogasne jedinice u Trebinju, Miodrag Batinić.

Curic, Batinic i DoderDirektor Republičke uprave Civilne zaštite Milimir Doder izjavio je danas, nakon sastanka sa nečelnikom Opštine Trebinje, da je najteža situacija na području trebinjske opštine, te da se očekuje dejstvovanje helikoptera Eufora.

Tokom prethodne noći, jedne od najtežih za službe gašenja požara proteklih dana, od vatre je branjen TV predajnik na uzvišenju Leotar, a nekoliko vatrogasaca je usljed trovanja dimom zatražilo hitnu medicinsku pomoć.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Miodrag Batinić rekao je da trenutno najveći problem predstavlja južna strana Leotara, a tokom dana aktivirano je novo požarište u rejonu Duži.

Batinic, Curic, Doder i CukNačelnik opštinskog Štaba Civilne zaštite Trebinje Mirko Ćurić naveo je da je u posljednjih nekoliko dana u požarištima u ovoj opštini izgorjelo 2.000 hektara mješovite šume, od čega je 1.300 hektara izgorjelo u požaru koji je izbio u Banjevcima i proširio se prema Jasenu.

Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk zahvalio je svim jedinicama koje su danonoćno angažovane na gašenju požara i koje uspješno djeluju da ne bi bio ugrožen nijedan stambeni, niti drugi objekat.

U Centru javne bezbjednosti Trebinje navode da policija radi na rasvjetljavanju okolnosti izbijanja svih požara u Hercegovini, te da je utvrđeno mjesto izbijanja požara i da slijedi vjšetačenje da bi bio utvrđen njihov uzrok. Srna/TrebinjeLive