Dani prijateljstva u Trebinju, naziv je manifestacije, koja se od 16. do 18. jula, priređuje u našem gradu, u organizaciji Udruženja Trebinjaca u Sarajevu, te podršku Turističke organizacije Trebinje i Opštine Trebinje.
Sinoć, prvog dana manifestacije, na terasi Hotela Leotar, priređeno je muzičko veče pod nazivom Veče starih prijatelja, kojoj su, uz brojne Trebinjce iz dijaspore, prisustvovali Trebinjci koji žive u Trebinju,te predstavnici lokalne vlasti.

vece prijateljstva Trebinje 2012

Pozdravljajući prisutne u ime Opštine Trebinje Načelnik dr Dobroslav Ćuk je podsjetio da su, zbog raznoraznih razloga brojni Trebinjci napustili grad, posebo poslednje dvije decenije, ali da je, ma gdje se našli, Trebinje ostalo u njihovim srcima i u poslednje vrijeme sve više dolaze u njega. „Vjerujem da u svima nama, i pored različitih okolnosti koje su određivale životne puteve, ostaje ona zajednička, pitoma i plemenita karakteristika ljudi ovog podneblja, srdačnih i gostoljubivih ljudi, humanih i otvorenih, spremnih na šalu i na pomoć“ rekao je dr Ćuk, pri tom, izrazivši nadu, da će Trebinjce iz dijaspore, uz emotivne, u budućim vremenima vezivati i jače poslovne veze sa svojim gradom.

vece prijateljstva Trebinje 2012U ime Trebinjaca iz dijaspore prisutne je pozdravio Hasan Šehović, koji je ovom prilikom rekao, da, ma gdje živio, svakom Trebinjcu Trebišnjica i dalje teče njegovim venama, a u srcu grije trebinjsko sunce.

vece prijateljstva Trebinje 2012

U muzičkom dijelu programa nastupili su Bajro-Baka i Igor Planjanin.
U okviru programa Dana prijateljstva u Trebinjudanas će, s početkom u 20 časova, u Muzeju Hercegovine biti priređena Kolektivna prodajna izložba trebinjskih slikara, dok će se sutrau u Narodnoj biblioteci, s početkom u 20 časova održati pjesničko veče Omaž pjesniku Mehu Barakoviću. Opština Trebinje