Fudbaleri Leotara dobro su otvorili ciklus prijateljskih utakmica na pripremama na Zlatiboru. Izabranici Vladimira Gaćinovića su ostvarili dvije pobjede protiv užičkih ekipa.FK LeotarGolom Đoka Milovića u 85. minutu Leotar je u nedjelju pobijedio ekipu Sloboda Point iz Užica, člana Superlige Srbije. Leotar je igrao dosta dobro u polju, kontrolisao igru i propustio 7-8 stopostotnih šansi.

Dan kasnije savladana je ekipa Jedinstvo puteva rezultatom 2:1. Drugoligaš iz Užica bio je jak protivnik, ali je golovima novajlija Njegoša Goločevca i Dejana Jankvoića Leotar slavio pobjedu.

- Zadovoljan sam kako momci treniraju i kako se ponašaju, kaže Vladimir Gaćinović. Raduju me pobjede na startu priprema, jer su dobre za podizanje atmosfere, ali ne moraju ništa da predstavljaju. U srijedu igramo protiv Borca iz Čačka, priključiće nam se još neki fudbaleri i siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji.

U klub sa Polica je stiglo i nekoliko pojačanja. Njegoš Goločevac i Aleksandar Vasiljević iz kulskog Hajduka odavno su sa ekipom i u trenažnom procesu, kao i Dušan Gelić (Inter Bratislava), koji je na probi. Na probi su još Dejan Janković (Radnički Obrenovac), Ivan Marinković (Napredak Kruševac) i Dajan Ponjević (Modriča).

Ovih dana očekuje se da potpise na ugovore stave Borivoje Filipović, napadač Novog Sada i Jovan Radivojević, dosadašnji član Borca iz Čačka, a ranije OFK Beograda, Rada i Hajduka iz Kule.

U toku je potraga za još jednim napadačem, jer je nakon samo nekoliko dana priprema na Zlatiboru klub napustio Igor Aničić. On je postigao dogovor sa upravom o nastavku saradnje po boljim uslovima, ali je napustio ekipu nakon što je dobio ponudu Zrinjskog. Zbog administrativnih problema taj tranfser je još pod znakom pitanja. FK Leotar