Jedan od najvećih kolekcionara video igrica u Francuskoj prodao je na hiljade video igrica preko sajta Ibej i zaradio preko 1,2 miliona dolara.

video igrice

Kolekcija uključuje mnoge video igre Nitendo, Sega kao i sve igre za manje poznat NEC sistem video igrica. Sve u svemu, kolekcija obuhvata 22 kompleta sa oko 7.000 video igrica. Andre (32) koji živi na jugu Francuske se obogatio preko Ibeja i priznao da mu je glavno i zakonito zanimanje prodaja video igrica, a njegova kolekcija je najveća ikada prodata.

Andre kaže da je ostvario svoju misiju da sakupi čitav set Sege, Nitenda i NEC sistema.
- Sakupio sam neke komplete koji imaju titl koji su tako fabrički prodati, jer je to bio poseban izazov za mene. Do nekih je bilo izuzetno teško doći jer su stari 25 godina - kaže Andre.

U kolekciji se nalazi i  "Nitendo Virtual Boy" kao i "Sega Dreamcast", koji uključuje oko 550 igara. Međutim, među veoma retkim naslovima u kolekciji se nalazi Go-Net za Sega Mega Drive za koji Andre tvrdi da postoje samo dva na svetu. Tu je takođe i Kunio-Kun Dodgeball Gold od kojih je proizvedeno samo osam kopija.

Ali pored toga što je prodao kolekciju u kojoj ima 7.000 igrica , Andre kaže da ima još mnogo onih koje će ipak zadržati za sebe. On kaže da je zavoleo video igrice još dok je imao 25 godina, a kolekciju je počeo je da ih skuplja pre 15 godina.

- Ono što sam stavio na sajt Ibej je samo deo moje kolekcije - rekao je Andre čija je omiljena video igrica “Ys”. On je izjavio da je ovu veoma retku zbirku prodao u Kanadi ali da još čeka uplatu od 1,2 miliona dolara.  BLIC