Koncepti vozila budućnosti oduvek su privlačili pažnju javnosti, jer gotovo po pravilu donose nešto apsolutno nekonvencionalno i futurističko, što obično biva prilično zanimljivo. Takvi koncepti posebno su interesantni kada u sebi objedinjuju više funkcija ili uloga. Poput sve brojnijih dual SIM telefona, izgleda da i automobili polako poprimaju multifunkcionalnost koja će u nekoj skorijoj budućnosti postati deo uobičajene svakodnevnice.

bmw Venture

Ovo je koncept vozilo koje se jednostavnim pritiskom tastera transformiše iz malenog i kompaktnog vozila namenjenog vožnji po urbanim zonama sve naseljenijih velikih gradova u neobičnog sportistu spremnog da sa lakoćom uhvati pravac nekog otvorenog puta.

„BMW Venture“ karakteriše par "ruku" koje izdužuju vozilo utičući na njegovu stabilnost, koja je potrebna pri vožnjama van gradova.

Autor ovog zanimljivog koncepta je britanski dizajner Kris Hamrsli, koji je očigledno težio stvaranju drugačijeg koncepta od ustaljene prakse.

Pomenuta transformacija daje vozilu neobičan i svrsishodan izgled, što je uklopljeno u priču o poboljšanju stabilnosti vozila na drumu.

BMW Venture je dvosed čiji će se pogonski sistem zasnivati na tehnologiji hidrogenskih gorivnih ćelija.

Koliko je ovaj koncept bavarske kompanije ostvariv ostaje da se vidi. Njegov neobičan izgled može biti eventualna prepreka serijskoj proizvodnji, mada ne treba isključiti mogućnost da upravo to bude dodatni motiv za čelnike kompanije da daju zeleno svetlo za njegovu proizvodnju. MOJAUTO