Samo dan pred odlazak na pripreme fudbalski klub Leotar ostao je bez trenera. Borče Sredojević je podnio ostavku, a osvoju odluku je obrazložio kratkim saopštenjem.

Borce Sredojevic - Poslije jutrošnjeg sastanka sa predsjednikom i nemogućnosti kluba da ispoštuje obaveze prema meni koje su nastale u protekloj polusezoni po osnovu plata i premija ne mogu da prihvatim da i dalje radim pod tim uslovima. Ipak, kap koja je prelila čašu je događaj koji se desio prije četiri dana, kada me je nakon popodnevnog treninga sačekala jedna osoba i verbalno me napala, zbog toga što je jedan fudbaler bio na spisku suvišnih. Taj incident neće pokvariti moje mišljenje o gradu i građanima Trebinja. Ja sam u Trebinju odlično primljen, stekao sam brojne prijatelje i ugodno se osjećao. Zahvaljujem se mojim kolegama na korektnoj saradnji, kao i ljudima iz kluba i igračima. Ovim mojim potezom želim da skinem pritisak sa kluba, saradnika i igrača, a Leotaru u nastavku želim sve najbolje.

Sportski direktor Leotara Željko Radović bio je zatečen Sredojevićevom odlukom.

- Iskreno nisam očekivao ovakav potez i mogu sada samo da kažem da sam zatečen. Bio sam jutros sa gospodinom Sredojevićem na sastanku kod predsjednika i postigli smo dogovor. Međutim, desilo se šta se desilo. Mi moramo da nastavimo dalje. Danas (petak) putujemo na Zlatibor na pripreme, a ekipu će voditi Miodrag Bodiroga i Veso Klimović.

Iznenađen je i predsjednik UO Luka Petrović.

- Na sastanku koji sam imao sa Borčetom Sredojevićem postigli smo jasan dogovor o detaljima nastavka saradnje i uslovima za narednu polusezonu, pošto je Sredojević sa nama imao važeći ugovor. Samim tim očekivali smo da naš trener nastavi sa radom. Postigli smo dogovor o dinamici isplate zaostalih dugovanja igračima i stručnom štabu. Nakon svega navedenog, iznenadni odlazak Sredojevića sa kormila prvog tima ne može biti razlog neslaganja sa mnom, direktorom ili sportskim direktorom, već očigledno sa nekim drugim. FK Leotar/TrebinjeLive