Autobuske karte na liniji Trebinje - Beograd - Trebinje ponovo su poskupile, i njihova nova cijena je 52 KM iz Trebinje, odnosno 3000 dinara iz Beograda.

Direktor trebinjskog preduzeća "Ubla Turs"  Milan Grubač ističe da je cijena karata povećana zbog rasta svih troškova.

ubla turs trebinje

"Cijena karata na liniji Trebinje - Beograd je povećana zbog novih fiskalnih i ne fiskalnih opterećenja, cijena goriva, ali prvenstveno zbog režima rada na ovoj liniji. Naime, radi se o kooperantskom odnosu, odnosno puls sistemu, gdje se svi troškovi i prihodi dijele na jednake dijelove između beogradskog prevoznika BS i Ubla tursa iz Trebinje" ističe Grubač i dodaje "Ovo je prvo poskupljenje karata za Beograd posle četiri godine i cijene su sa dosadašnjih 48 KM u jednom pravcu povećane na 52 KM, a povratna karta je povećana za samo 2 KM, tj sa 83 KM na 85 KM".

Na novo poskupljenje karata posebno su ogorčeni studenti, kojima je to jedini prevoz do Beograda, jer je odnedavno Autoprevoz Čačak ukinuo linije iz Trebinja.

"Ovo je strašno, na ova poskupljenja, koja upošte nemaju razloge niko ne reaguje. Oni povećavaju cijene kako hoće, jer nemaju konkurencije, a nas studente niko ne pita da li možemo da platimo taj iznos, već samo kažu idi ako ti se ide... rekao je za TrebinjeLive student koji je juče stigao u Trebinje i dodao “karta iz Beograda za Trebinje u jednom pravcu povećana je sa 2400 na 3000 dinara”

Ilija Magazin

Opštinski saobraćajni    inspektor, Ilija Magazin ističe da cijene prevoza formira prevoznik i da je on dužan da istakne cjenovnik, koji mora biti ovjeren i isti postaviti na javnom mjestu autobuskih stanica, koje se koriste kao mjesto ukrcavanja putnika, u autobusu, te karte moraju biti u skladu sa tim važećim cjenovnikom.

"Inspekcija kontroliše samo cjenovnik i da li su karte izdate u skladu sa cjenovnikom, dok na cijenu karata ne može da utiče" rekao je za TrebinjeLive Ilija Magazin, saobraćajni inspektor .

DO KADA ĆE AUTOPREVOZNICI BEZ IKAKVIH RAZLOGA POVEĆAVATI CIJENE KARATA I BOGATIT SE NA STUDENTIMA, PITANJE JE NA KOJE NEMAMO ODGOVOR.