Zamislite igrača koji u mraku reaguje na centaršut i daje gol. Ili fudbalera koji ima odraz veći od prosečnog skoka NBA košarkaša. Ili čoveka koji šampiona države u sprintu nadmaši za pola sekunde. Ili nekog ko toliko dobro barata loptom da ni snajperi ne mogu da je pogode. Zamislili? Pogledajte kako je Kristijano Ronaldo ostavio bez teksta naučnike.

Sreda, 20:45. Aktuelni prvaci Evrope i sveta, Španci, za rivala imaju Portugalce. Glavni cilj nije proći u finale, od "furije" se to i očekuje. Glavni cilj je zaustaviti - Kristijana Ronalda.

Pred vama je 45-minutni snimak naučnog testiranja ono što Ronaldo može. Ono što on jeste.

RONALDO

Naučnici su testirali fizičke predispozicije portugalske zvezde, njegove psihičke karakteristike u igri, tehniku koju poseduje i njegovo umeće baratanja sa loptom.

I, Kristijano Ronaldo ih je ostavio zadivljene. U trčanju na 25 metara "cik-cak" putanjom nadmašio je sprintera. Na centaršuteve je reagovao sjajno iako je, tokom leta lopte, planski nastao mrak. Prilikom driblinga je odluke donosio gledajući ne loptu, već položaje tela svog čuvara. Lopta koju šutne leti brzinom od oko 130 kilometara na sat. Njena putanja se menja tako da i golmani, i slavni stratezi, kažu da nikada ne znate gde će završiti.

A onda su na red došli i snajperi. Sa laserskim nišanom. BLIC

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=vSL-gPMPVXI