Trebinjska policija uhapsila je jutros 11 lica osumnjičenih za proizvodnju i promet droga na širem području Hercegovine i Dubrovnika.
U okviru policijske akcije "Čistač" u Trebinju je uhapšeno šest lica,u Bileći i Gacku po dva i jedno u Nevesnju.

Akcija cistac Hercegovina

Policija je pretresla 17 lokacija, od kojih 11 u Trebinju, tri u Bileći, dvije u Gacku i jednu u Mostaru.

Načelnik CJB-a Trebinje Dragan Nosović rekao je na vanrednoj konferenciji za novinare da je prilikom pretresa oduzet veći broj predmeta koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku, među kojima je jedna puška i manja količina droge.

Osim jutros 11 uhapšenih, dva lica su već u pritvoru, jedno iz Dubrovnika i jedno iz Gacka, koja su u okviru akcije "Čistač" ranije osumnjičena za šverc droge.

Organizator grupe koja je rasturarala drogu na širem području Hercegovine i Dubrovnika je L. M. iz Trebinja, od ranije poznat policiji.

Svi uhapšeni će biti predati Okružnom tužilaštvu Trebinje uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Prema nezvaničnim saznanjima, organizator grupe koja je rasturala drogu je Luka Miljković iz Trebinja, a osim njega u akciji "Čistač" uhapšeni su Trebinjci Miljan Đikov, Milivoje Bodiroga, Dragan Rutešić, Saša Adžić i Vidak Ratković, Gačani Milimir Radovanović i Ranko Davidović, Bilećani Alekasndar Vujović i Dejan Delić, kao i Jelena Nešković iz Nevesinja.

Dva osumnjičena, koji su ranije uhapšeni u ovoj akciji, Josip Papac iz Dubrovnika i Ognjen Pušara iz Gacka su u pritvoru. 

Operativna akcija "Čistač" pokrenuta je krajem prošle godine, a do sada je oduzeto oko 2,3 kilograma marihuane, oko 72 grama heroina, 1,8 grama spida i više od 1.620 grama sjemenki indijske konoplje. SRNA