Načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk danas je sa direktorom Tehničke škole Nebojšom Rudakijevićem posjetio sportski teren ove obrazovne ustanove, koji je u izgradnji.

stadion

Navodeći da ova srednjoškolska ustanova već duži niz godina nema adekvatne uslove za provođenje nastave fizičkog vaspitanja, te da je, uz podršku Opštine Trebinje krenula u rješavanje ovog prtoblema, Rudakijević je izrazio zadovoljstvo što se rješenje ovog problema očekuje u skorom periodu. „Uz finansijsku pomoć Opštine i zalaganje načelnika, za šta smo zahvalni, uspjeli smo da ovaj prostor iza škole priremimo i asfaltiramo. Ovim smo dobili jedan pristojan sportski teren na kome se može izvoditi nastava fizičke kulture za učenike naše škole, kojih je oko 400“, rekao je Rudakijević, dodajući da je u realizaciju ovog projekta do sada utrošeno nešto više od 13 hiljada KM, te da još preostalo da se uradi ograda oko terena, za šta je Opština Trebinje obetzbijedila još 4 hiljade KM. Rudakijević navodi da će nakon toga biti neophodno uređenje propratnih prostorija i nabavka sportskih rekvizita.

stadion

Ističući zadovoljstvo što će realizacijom ovog projekta učenici Tehničke škole konačno dobiti prostor za izvođenje fizičkog vaspitanja, dr Ćuk je reakao da za sada sportski teren nije kompletno završen, te da je neophodno da lokalna zajednica, uz podršku resornog ministarstva pomogne u konačnom i dugoročnom rješavanju ovog problema.

„Mišljenja smo da se, kada se uradi kanalizacija i novi put u ovom dijelu grada, ovaj sportski teren proširi i zaokruži, jer je katastarski titular ove lokacije Tehnička škola. Time bi na ovom platou bila moguća i izgradnja zatvorene, odnosno balon sale, koja bi omogućavala izvođenje nastave fizičkog vaspitanja tokom cijele godine. Ovim bi se dobilo na kvalitetu sportske infrastrukture u našem gradu i zato sredstva za realizaciju ovog projekta trebalo bi planirati u narednom periodu“, rekao je dr Ćuk, ističući da bi salu, u vremenu đačkih raspusta, mogli da koriste i drugihzainteresovani građani Trebinja.

Načelnik Opštine Trebinje je dodao da će do tada Opština pomoći u nabavci neophodne sportske opreme za odvijanje nastave fizičkog u Tehničkoj školi. Opština Trebinje