Novak Đoković je odbranu titule na Vimbldonu otpočeo pobedom nad Huanom Karlosom Fererom, Špancem koji je od najboljeg igrača sveta izgubio sa 6:3, 6:3, 6:1. novak djokovic

Duel nekadašnjeg lidera ATP liste u jesen 2003. i sadašnjeg vlada teniskog sveta u potpunosti je pripao Novaku, koji je dodao gas nakon uvodnog brejka rivala.

Ferero je pripretio najboljem srpskom teniseru svih vremena oduzevši mu servis za vođstvo od 2:1 na startu duela, no španskom igraču potom je preostalo da i pored ogromnog truda gleda kao Noletu pripadaju naredni gemovi. Do kraja prvog seta Ferero je osvojio samo jedan gem, a kada je i drugi set počeo Đokovićevim brejkom, počelo je da biva jasno da od senzacije neće biti ništa.

Istina, Đoković se dugo mučio sa realizacijom svog drugog servisa, na mreži mu se dešavalo da “čiste” udarce šalje tamo gde ne treba, ali je dobrih poteza bilo previše da bi se razbuktala Fererova nada.

Naročito se to videlo na početku treće deonice, u kojoj je uvodnih pet gemova osvojio Novak, najavivši tako pobedu i plasman u drugo kolo u kome će se sastati sa pobednikom meča Rajan Harison (SAD) - Jen-Hsun Lu (Kineski Tajpeh). BLIC