Danas je kod spomen kapele u Pridvorcima kod Trebinja služen parastos za 13 nevinih Srba, koje su ustaše, u noći između 23. i 24. juna1941. Godine, bacile u jamu.
Bijegom sa zloglasne jame, zločin su izbjegla tri mještanina, koja su obavijestila ostale komšije i spriječila masovniju likvidaciju srpskog življa ovog dijela trebinjske opštine.

Parastos žrtvama Pridvoračke jame, u prisustvu mještana Pridvoraca, služio je protojerej Momčilo Pejičić. “Ova kapela, naša služba i ova spomen ploča neka budu podsjećanje za mlađe naraštaje na ono što se dogodilo njihovim precima davne 1941. godine“, rekao je protojerej Pejčić.
Podsjećamo, u Pridvoračku jamu zvjerski su bačeni: Mihajlo Andrijašević, Trifko Babić, Jovo Madžar, Lazar Kukurić, Jakov Miljanović, Stevan Miljković, Božo Pidžula, Milorad Pidžula, Aleksa Sokolović, Obren Stijačić, Đorđe Đurić, Blagoje Đurić i Boško Šakota.
Sa mjesta zločina pobjegli su Vule Vlačić, Jefto Škoro i Vaso Popovčević.
Na inicijativu potomaka stradalih Srba u Pridvoračkoj jami, 2006. godine, uz stratište podignuta je Spomen kapela.  Opština Trebinje