Sinoć oko 00,30 časova, u trebinjskom naselju Police, D.D. i L.D., obojica iz Trebinja, su fizički napali dva policijska službenika Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje.

napad na policijske sluzbenike u trebinju

Policijski službenici, vršeći redovne poslove i zadatke kontrole saobraćaja, u 00,20 časova, u ulici Vidovdanska, su pokušali zaustaviti moped marke „Boneli“, kojim je upravljalo lice bez zaštitne kacige.

Vozač mopeda se oglušio o naredbu za zaustavljanje, usporio i policijskim službenicima uputio riječi uvredljivog sadržaja, a zatim se udaljio u nepoznatom pravcu.

- Desetak minuta poslije, u ulici Jovana Cvijića, policijski službenici uočavaju moped i zaustavljaju ga. Vozač mopeda, koji je bio u vidno alkoholisanom stanju, odbija da se legitimiše, viče i nastavlja da upućuje pogrdne riječi policijskim službenicima. Nakon što je D.D.uočio L.D., koji je izašao iz ulaza obližnje kuće, D.D. fizički napada na policijskog službenika i udara ga pesnicom u glavu, a zatim obojica obaraju na pod policijskog službenika i udaraju ga po tijelu. Policijski službenik, uz pomoć kolege, uspijeva odbiti napad. Nakon ponovljenog napada policijski službenik koristi službenu palicu i osumnjičenog sprečava u daljem napadu.

Dva policijska službenika i jedan od osumnjičenih su zadobili tjelesne povrede. U toku je dokumentovanje KD Napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, otkrivanju ili lišenju slobode učinilaca krivičnog djela.