Anja Dučić, učenica III razreda osnovne Muzičke škole Trebinje, sinoć je u Muzeju Hercegovine priredila solistički koncert.

anja Talentovana mlada violinistkinja na svom prvom solističkom koncertu, uz klavirsku pratnju Jelene Kovačević, profesora klavira, izvela je kompozicije poznatih autora.
Na programu su bili: Bramsova Uspavanka; Žalosna pjesma od Čajkovskog; potom Akolajev Koncert u a-molu, I stav; Danklaova Etida br. 4; te Ridingov Končerto u h-molu, II i III stav; Bokerinijev Menuet i Španski ples od Korčmareva. „Osjećam se lijepo i veoma sam zadovoljna svojim sviranjem na prvom solističkom koncertu. Planiram da nastavim da i dalje vježbam violinu. Nakon osnovne upisaću srednju muzičku, a nakon toga, nadam se i akademiju“ izjavila je nakon sinošnjeg nastupa talentovana trebinjska violinistkinja.

Ljiljana Rajović, Anjin nastavnik violine, kaže: „Sa Anjom radim četiri godine. Osim što je izuzetno talentovana, ona je jedno divno dijete. Uz to je i izuzetan radnik i u nju stvarno vrijedi ulagati. Program večerašnjeg koncerta uvježban je za relativno kratko vrijeme, mada je veoma zahtjevan. Najmanje pola programa svira se u srednjoj školi. Mislim da su uživali svi koji su večeras došli da je slušaju i uvjerena sam da ćemo imati još dosta lijepih prilika da uživamo u Anjinom sviranju.“

anjaAnja Dučić, rođena je 2001. godine. Treći razred muzičke škole završila je u Trebinju. Violinu uči od svoje sedme godine, u klasi prof. Ljiljane Rajović.
Učestvovala je na više republičkih i međunarodnih takmičenja. Dobitnik je brojnih nagrada na takmičenjima muzičkih škola.
Na Međunarodnom muzičkom takmičenju u Aranđelovcu (Srbija) 2010., 2011. i 2012. godine osvaja prve nagrade, u Nišu i Sremskoj Mitrovici osvaja treće nagrade
Na Republičkom takmičenju u Banjaluci 2010. godine osvojila je prvu, a 2012. specijalnu nagradu.