Ministarstvo kulture Hrvatske saopštilo je da neće kazniti svoju zaposlenicu Jelenu Mikšu čije su fotografije u toplesu preplavile portale i društvene mreže.

navijacice hrvatske gole

Mikša, navijačica fudbalske reprezentacije Hrvatske, slikala se golih grudi tokom utakmice Hrvatska - Irska u Poznanju u Poljskoj, na Evropskom šampionatu u fudbalu EURO 2012.

Iz Ministarstva kulture su naveli da je Etičko poverenstvo s Mikšom obavilo razgovor i da ju je upozorilo da ubuduće pripazi na svoje ponašanje.

Iako je ministarka kulture Hrvatske Andrea Zlatar Violić najavila novčano kažnjavanje za navijačicu, ona ipak nije kažnjena.

Dve sestre, Jelena i Viktorija Mikša, od kojih je prva zaposlena kao referent u hrvatskom Ministarstvu kulture, obnaženih grudi bodrile su reprezetaciju Hrvatske u meču protiv reprezentacije Irske koji je igran u Poznanju u Poljskoj.

U Ministarstvu su tvrdili da je njihova zaposlenica tim postupkom narušila ugled institucije, uz stav da ponašanje državnih službenika ne može da bude podeljeno na slobodno i radno vreme, bez obzira što u Sindikatu državnih i lokalnih službenika upozoravaju da se etički kodeks Ministarstva ne odnosi na privatno vreme zaposlenih.

Hrvatski mediji navode da su obe devojke u toplesu članice Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

I dok Jelena radi u Ministarstvu kulture, Viktorija je potpredsednica mladih HDZ-a Krapinsko-zagorske županije. BLIC