U Nacionalnom parku "Sutjeska" na Tjentištu danas je obilježeno 69 godina od bitke na Sutjesci i odata počast za skoro 7.000 žrtava koje su u maju i junu 1943. godine u borbi protiv fašista položile život za slobodu. Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Petar Đokić izjavio je danas na Tjentištu da je srpski narod i 1943. godine, na Sutjesci, kao i mnogo godina prije, iskreno stao u odbranu slobode i pridružio se evropskoj porodici naroda antifašista. Delegacije SUBNORA i opštine Trebinje Predsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Blagoja Gajić izrazio je zadovoljstvo brojem prisutnih na Tjentištu, posebno omladine.

Današnjem skupu na Tjentištu prisustvovale su i delegacije SUBNOR-a i opštine Trebinje, predvođene predsjednikom Subnora opštine Trebinje, Slavkom Šanjevićem, zamjenikom načelnika Opštine, Zoranom Sorajićem i načelnikom odjeljenja za boračko invalidsku zaštitu, Rajkom Ćapinom. Ovom prilikom delegacija iz Trebinja je odala počast i položila cvijeće.

Delegacije SUBNORA i opštine Trebinje

Cvijeće i vijence na spomen-kosturnicu na Tjentištu, gdje leže posmrtni ostaci 3.301 partizanskog borca, danas su još položile brojne delegacije: Republike Srpske, SUBNOR-a Republike Srpske, Boračke organizacije Srpske, SUBNOR-a Srbije i Crne Gore, Udruženja porodica poginulih i zarobljenih boraca i civila, Saveza logoraša Republike Srpske, Ambasade Srbije u BiH.

Delegacije SUBNORA i opštine Trebinje

Organizator obilježavanja 69 godina od bitke na Sutjesci je Odbor Vlade Republike Srpske za njegovanje tradicije oslobodilačkih ratova. SRNA/TrebinjeLive

Delegacije SUBNORA i opstine Trebinje

Delegacije SUBNORA i opstine Trebinje