Donatorskim sredstvima iz Japana od 80.000 evra uskoro bi trebalo da bude renovirana zgrada Muzeja Hercegovine u Trebinju, potvrđeno je Srni u opštini Trebinje. Na sastanku načelnika opštine Trebinje Dobroslava Ćuka i predstavnika Agencije za promociju stranih ulaganja u BiH iz Japana, novinara Šigehiko Nišihama najavljena je mogućnost iznalaženja sredstava i za projekte u oblasti zdravstva.

Japanci obnavljaju Muzej Hercegovine 

Japanski novinar podsjetio je da su donacijama iz Japana u Trebinju u proteklom periodu realizovani projekti u osnovnim školama "Jova Jovanović - Zmaj" i "Vuk Karadžić", u vrijednosti po 80.000 evra.

Na jučerašnjem sastanku Ćuka i Nišihama istaknuta je mogućnost unapređenja saradnje Japana sa BiH, odnosno sa Republikom Srpskom i Trebinjem, posebno u oblasti školstva, kulture, turizma, agrara i zdravstva.

Japanski novinar, koji je u posljednje dvije godine tri puta posjetio trebinjsku opštinu, aktivano radi na predstavljanju turističkih potencijala ovih prostora, kao i iznalaženju mogućnosti uspostavljanja dublje saradnje sa japanskim investitorima na realizaciji budućih projekata u Hercegovin. Opština Trebinje