"Opština Trebinje zadužila se kod Nove banke Banjaluka sa 1.700.000 KM koje će u ovoj godini iskoristiti za kapitalne investicije“ rekao je načelnik Opštine Trebinje dr Dobroslav Ćuk, potpisujući ugovor sa predstavnicima trebinjske filijale Nove banke.

Opstina Trebinje podize kredit Načelnik opštine Trebinje Dobroslav Ćuk istakao je da će novac biti utrošen za plaćanje otkupa za zemljišta kako bi bili nastavljeni radovi na istočnom kraku južne obilaznice oko grada, kao i za izgradnju i rekonstrukciju drugih saobraćajnica u gradu.
Navodeći da će ova sredstva pomoći opštini da realizuju planirane projekte, dr Ćuk je naglasio da kreditno zaduženje neće opteretiti Budžet Opštine, niti će uticati na njeno redovno poslovanje, te da će lako biti otplaćivani. "Riječ je o povoljnom kreditnom aranžmanu", rekao je dr Ćuk precizirajući da lokalna zajednica nije puno kreditno zadužena,te da je kreditno zaduženje do sada bilo 6,4 % od redovnih priliva, a da će sa ovim zaduženjem iznositi oko 7 %.
Ovom prilikom dr Ćuk je podsjetio da se Opština Trebinje u ovoj godini zadužuje na nivou 3,5 miliona KM za kapitalne projekte,od kojih je jedan od 1.800.000 KM zadužen kod Evropske investicione banke.
Direktor trebinjske filijale Nove banke Obrad Zelenović rekao je da je riječ o dugoročnom kreditu na 10 godina i da se odobrava za finansiranje kapitalnih projekata opštine u 2012. godini.

"Ovaj plasman pokazuje posvećenost Nove banke da podrži razvojne, investicione i ostale privredne projekte od izuzetnog značaja za privredni sistem",istakao je Zelenović.