Mercedes je od samog početka razvoja novog "GL-a" imao u planu da posao kruniše predstavljanjem vrhunskog "AMG" modela, a u kompaniji su uspeli da sve drže pod velom tajne, iako se špekulisalo da razvoj traje već dve godine. Misterijama je došao kraj pošto su danas objavljene prve fotografije i tehnički podaci nove "GL" perjanice, modela "GL63 AMG"

mercedes

Promene u odnosu na standardan "GL" su, moglo bi se reći, uobičajene, a vizuelno se odnose na izmenjen prednji branik koji je nešto masivniji jer donosi veće usise vazduha, a očekivana promena odnosi se na masivne 21-inčne felne od lakih legura.
Eneterijer takođe prati spoljašnju pojavu, pa je klasičan "AMG" dizajn primenjen i u tom delu, aplikacijom kvalitetne kože, koja se uklopila u luksuz koji donosi panoramski krov i vrhunski "Bang i Olufsen" audio sistem.

Motorizacija je, međutim, najvažnija, a tjuner iz Afalterbaha je i ovoga puta dobio zadatak da pripremi dobro poznati 5,5-litarski V8 bi-turbo za pogon. U ovom slučaju, motor razvija 550 konjskih snaga, uz izuzetan maksimalni obrtni moment od 760 njutnmetara.
Prilikom prezentacije nisu saopšteni detalji oko cene, pa se očekuje da će ona biti poznata prilikom zvanične svetske promocije početkom sledeće godine. MOJAUTO