U krugu trebinjske Tehničke škole počela je izgradnja igrališta za izvođenje nastave fizičkog vapitanja, za šta je dio novca obezbijedila opština, ali to nije dovoljno da projekat bude završen.
Tehnicka skola dobija igraliste
Tehnička škola više od 20 godina, od kada se odvojila od nekadašnjeg Srednjoškolskog centra, nema fiskulturnu dvoranu. Nastava fizičkog vaspitanja održava se na Vojnom poligonu, koji je od škole udaljen više stotina metara i mora se prelaziti veoma frekventna ulica, što nije bezbjedno za učenike.

Direktor Tehničke škole Nebojša Rudakijević potvrdio je Srni da je opština izdvojila 13.500 KM za asfaltiranje igrališta, ali su troškovi veći, te nedostaje još novca za ogradu, nabavku koševa, sređivanje svlačionica.

"Nadamo se da će neka od većih trebinjskih firmi donirati određena sredstva da bi ovaj projekat, za dobrobit djece, bio završen i stavljen u funkciju", rekao je Rudakijević, te izrazio nadu da će i opština izdvojiti dodatna sredstva da bi višegodišnji problem ove škole bio riješen bar djelimično.

Tehnicka skola dobija igraliste

Rudakijević je rekao da se obraćao i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, ali su odgovorili da, za sada, nemaju novca.

Završetkom stadiona problem neće biti riješen, jer nastava na ovom mjestu neće moći da bude izvođena zimi i kada pada kiša.

Rudakijević je rekao da je neizvjesno kada će ova obrazovna ustanova imati svoju dvoranu, jer nemaju ni projekat ni novca za njenu gradnju. SRNA/TrebinjeLive

Tehnicka skola dobija igraliste