Spektakl se bliži, do početka Evropskog prvenstva u fudbalu ostalo je deset dana, a iako na njemu neće biti reprezentacije Srbije atmosfera u “orlovima” je toliko dobra da su već počeli da maštaju o plasmanu u polufinale EURO2012. orlovi

Poraz od Španije sa 2:0 u prvoj od tri kontrolne provere selekcije Srbije predvođene novim strategom, Sinišom Mihajlovićem, kao i udaljavanja Adema Ljajićaiz ekipe zbog kršenja sporazuma sa selektorom oko pjevanja himne, nisu uticali na raspoloženje naših najboljih fudbalera. Štaviše.

“Zamislite grupu na Evropskom prvenstvu, Španci, Francuzi, Šveđani i mi. Znači, ako bismo u narednim utakmicama savladali ‘trikolore’ (meč sa njima igra se u četvrtak od 21 čas u Remsu) i ‘vikinge’ (prijateljska sa njima zakazana je za 5. jun od 19 časova u Štokholmu), moglo bi se reći da imamo kvalitet za plasman u polufinale”, citira “Sport” razgovore srpskih reprezentativaca.

Hapšenja u italijanskom fudbalu zbog nameštanja rezultata utakmica otvorila su “mogućnost” da se mašta i o tome šta bi bilo kada bi UEFA izbacila “azure” sa šampionata Evrope. Čak i da se to nekim čudom desi, a neće, “orlovi” ne bi otišli na EURO2012 jer su u grupi bili treći, iza Italijana i Estonaca. Ipak, jednom kada se prepusti mašti, sve je moguće.

“Ništa Estonija. Mi, umesto Italije, u grupi sa Španijom, Hrvatskom i Irskom. Neka nam se i računa ova prijateljska sa ‘furijom’ kao da smo igrali na prvenstvu i izgubili. Naredne dve dobijemo - i prolazimo dalje”, maštaju “orlovi” dok čekaju nove kontrolne mečeve i prve “prave”, one koje na jesen kreću u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. BLIC