U organizaciji Ministarstva prosvjete i kulture RS za članove škole slikanja Centra Cambridge i učenike OŠ Sveti Sava iz Bileće, održana je jednodnevna radionica, na kojoj su imali priliku da pokažu slikarsko umjeće, ali i da nauče nove tehnike slikanja. Spomenka Miljković, portparol u Ministarstvu prosvjete i kulture RS, navela je da je ova radionica dio aktivnosti koje resorno Ministarstvo u okviru izložbenog prostora "Koraci’’ sprovodi s ciljem podrške mladim stvaraocima. ‘’Danas smo ovdje zato sto je vaš rad prepoznat u izložbenom prostoru ‘’Koraci’’ i današnja radionica je zapravo podrška nadarenim učenicima iz ovog dijela RS’’, rekla je Spomenka Miljkovic za TrebinjeLive.

Radionici je prisustvovalo 12 talentovanih učenika, njihov rad pratili su njihovi profesori: Tatjana Topalović, Drago Vučić i Jelena Glogovac Savić . Članovi odbora za organizaciju izložbe Miroslav Drljaća i Aleksandar Ilić izabraće dva najbolja rada koja će učestvovati na likovnoj radionici Koraci krajem avgusta u Banja Luci , a koja se realizuje u saradnji sa Akademijom umjetnosti Univerziteta u Banja Luci

Napomenimo da će škola crtanja centra Cambridge i škola crtanja dječije igraonice Ciciban učestvovati na međunarodnom dječijem festivalu "Kotor 2012", a predstavljaju se sa likovnim radovima.