U PS Trebinje prijavljeno je da je lice S.Đ. zadobilo teške tjelesne povrede (u predjelu glave - nosa). Po izjavi, S.Đ., tjelesene povrede su mu nanijete, 28. maja, u gradskom parku, od strane D.R. Dokumentovanje krivičnog djela je u toku. U PS Trebinje prijavljeno je da je lice M.K. zadobilo lake tjelesne povrede nanesene od strane M.R. Dokumentovanje krivičnog djela u toku.

policija

PS Trebinje je dokumentovala te, 28. maja, OT-u u Trebinju podnijela izvještaj protiv D.V. zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti  i Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje. Navedeni je, 24. maja, oko 09,00 časova, u Ulici majora Milana Tepića, uputio ozbiljne riječi prijetnje P.N. i spriječio sudskog izvršioca u vršenju službene radnje.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Trebinje su, 28.maja, OT-u u Trebinju podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Izdavanje i upotreba neistinitog ljekarskog ili veterinarskog uvjerenja, iz čl. 382 st.2 KZ RS,  protiv S.B.

Postoje osnovi sumnje da je S.B. upotrijebila neistinito ljekarsko uvjerenje (doznake za bolovanje), na ime njenog supruga S.B., na način što je isto dostavila preduzeću  u kome je  S.B. zaposlen čime je pravdala njegov izostanak sa posla, u periodu od 21.12.2010. do 06.01.2011.g.

U navedenom vremenskom periodu S.B. se nalazio u pritvoru koji mu je bio određen od strane  Suda BiH.