U finalu takmičenja za 57. Pesmu Evrovizije večeras će nastupiti i srpski predstavnik Željko Joksimović pesmom “Nije ljubav stvar”. Sudeći po kladionicama, najveće šanse za pobedu ima švedska predstavnica Loren, a Željko se posle plasiranja u finale sa četvrtog mesta kladioničarskih lista pomerio na treće.

zeljko joksimovic evrovizija

Pevač koji brani boje srpske zastave nakon konferencije imao je samo par sati odmora da bi juče ceo dan radio na poslednjim pripremama.

- Zadovoljni smo ulaskom u finale, to se prosto nije dovodilo u pitanje. Željko će nastupiti 24. i to nam sasvim odgovara. Konkurencija je ozbiljnija nego u drugom polufinalu, a izazov je mnogo veći. Zahvaljujemo se svima koji su glasali za nas, i verujemo da će u subotu uveče svi oni ponovo biti uz našeg predstavnika - rekla je Duška Vučinić-Lučić, šef srpske delegacije.

Azerbejdžanske kamere zabeležile su atmosferu u bekstejdžu nakon proglašenja finalista u četvrtak uveče, a u kratkom intervjuu Željko je nastupio prilično samouvereno. Iako je većina zaključila da je naš predstavnik jedan od favorita, mnogi su mu zamerili da je arogantan.

- Ako vam se sviđa moja pesma, glasajte za mene, ako vam se ne sviđa, nemojte da glasate - rekao je Željko na engleskom, a nakon objave videa na sajtu Jutjub usledili su mnogi negativni komentari.

Predstavnika Srbije korisnici Jutjuba okarakterisali su kao arogantnog.

- Pogledajte samo kako govori. Možeš da budeš samouveren ali da ne budeš arogantan, ali on to nije uradio... - bio je prvi komentar na engleskom o Željkovom stavu koji je izazvao lavinu kritika na račun srpskog predstavnika. BLIC