Fudbalska reprezentacija Srbije svoj prvi nastup sa Sinišom Mihajlovićem na mestu selektora ima u subotu od 18 časova u Sent Galenu, gde će se "orlovi" u potpuno novoj formaciji suprotstaviti aktuelnim vladarima Evrope i Sveta, Špancima.

srbija formacija protiv spanaca

Mihajlović je odlučio da za prvi test "orlova" naša nacionalna selekcija istrči na teren u formaciji 3-4-2-1, a prema informacijama "Sportskog žurnala" startnih 11 će činiti:

Na golu će najverovatnije biti Željko Brkić, a za klasične odbrambene zadatke brinuće trio Duško Tošić - Neven Subotić i Branislav Ivanović.

Po desnom boku špartaće Dušan Basta, dok će na levoj strani to biti zadatak Aleksandra Kolarova. Za kvarenje protivničke igre na sredini terena i organizovanje napada "orlova" brinuće Radosav Petrović i Ivan Radovanović, a ispred njih naći će se ofanzivni trio.

Najistureniji bi trebalo da bude Dejan Lekić, a kao polušpicevi igraće Darko Lazović i Adem Ljajić.

Do ovog zaključka došlo se na osnovu crteža formacija koje je na treningu koristio novi strateg reprezentacije, kao i Mihajlovićeve podele pozvanih fudbalera na "plave" i "crvene" tokom vežbi.

Pomenuta jedanaestorka nosila je plavu opremu na treningu, a to su tokom vežbi učinili i Ignjovski i Đurčić. U jednoj od alternativa, Kolarov bi se vratio u odbranu umesto Tošića, a u veznom redu bi se tako oslobodilo mesto za Đuričića, dok bi na sredini terena Radovanovića mogao da odmeni Ignjovski.

U svakom slučaju, za koga kog da se Mihajlović opredeli, novi "orlovi" poleću. Formacija jata i nije bitna ako let ne bude u dobrom pravcu, baš kao što neće biti presudna ni ako se zaređa sa pobedama. O njima, najčešće, odlučuje srce. BLIC