Na državnom finalu Red Bull Street Style, koje je 22. maja održano u Sarajevu na heliodromu Bosmala, trebinjac Radoje Stanković  se borio za titulu najboljeg fudbalera i kartu za Svjetsko finale Red Bull Street Stylea 2012, koje će biti održano u Italiji od 20. do 22. septembra.

Radoje Stankovic

U žiriju su bili BiH reprezentativac Vedad Ibišević, Brano Jakubović iz Dubioza kolektiva i Nedžad Brajić, naš predstavnik na svjetskim finalima Red Bull Street Stylea 2008 i 2010. godine. Sama lokacija finalnog turnira – heliodrom na vrhu Bosmalove zgrade sa pogledom na cijeli grad – izgledala je više nego impresivno. Iako su oblaci koji su se nadvili nad Sarajevom prijetili da donesu kišu, odlučeno je da se turnir ipak održi na otvorenom.

U borbi za treće mjesto susreli su se Radoje Stanković (Trebinje) i Samir Salčin (Mostar), a pobjedu je odnio Radoje Stanković.

U toku je održavanje više od 200 kvalifikacijskih turnira u kojima učestvuje preko 5 000 takmičara. Predstavnici više od 50 zemalja će se u septembru okupiti na Svjetskom finalu u Italiji, a svaki od njih imaće isti cilj: osvojiti titulu šampiona Red Bull Street Stylea 2012 i epitet najboljeg freestyle fudbalera na planeti.  REDBULL.BA/foto: fb