Postavljanjem kamena temeljca u prisustvu brojnih predstavnika javnog života opštine, danas je u trebinjskom naselju Gorica ozvaničen početak radova na izgradnji objekta dječijeg vrtića, koji će raditi u okviru Javne ustanove za odgoj djece "Naša radost".

Izgradnja vrtica u Gorici

Prema riječima Natali Ninković, direktorke JU „Naša radost“, sredstva, u vrijednosti od 250.000 KM, obezbijedio je kabinet predsjednika RS Milorada Dodika, te da će dio sredstava koja budu neophodna u toku gradnje izdvojiti Opština Trebinje. „Novoizgrađeni objekat vrtića u Gorici imaće prizemlje i sprat, kao i moderno dvorište sa svim sadržajima neophodnim za igru i zabavu djece. Kapacitet vrtića biće od 50 do 100 mjesta“ rekla je Ninkovićeva.

Izgradnja vrtica u Gorici

Lokaciju na kojoj se gradi novi vrtić ustupila je Osnovna škola „Sveti Vasilije Ostroški“ , koja je smještena uz samo lokaciju, a izvođač radova je fima „Energetika“ iz Banjaluke. Načelnik Opštine Trebinje dr Dobrolsav Ćuk, na svečanosti polaganja kamena temeljca za novi vrtić istakao je da će objekat biti završen u naredna tri mjeseca. „Nakon završetak uzgradnje ovog objekta djeci i roditeljima najbrojnije mjesne zajednice u opštini, biće znatno olakšano predškolsko vaspitrnje i obrazovanje“ rekao je dr Ćuk.

Izgradnja vrtica u Gorici

Prema riječima stanovnika ove trebinjske mjesne zajednice sa brojnom predškolskom djecom, inicijativa za gradnju vrtića u ovom naselju pokrenuta je još od 1981. godine, te da zbog udaljenosti od centra grada mnogi mališani nisu bili obuhvaćeni predškolskim vaspitanjem.  Opština Trebinje