Legenda srpskog fudbala Siniša Mihajlović ozvaničio je saradnju sa reprezentacijom Srbije, a svojim trenerskim umećem pratiće “orlove” od 1. juna 2012. do 1. juna 2014. On je na konferenciji za medije u Staroj Pazovi otkrio da se Dejan Stanković i Nemanja Vidić neće vratiti u nacionalnu selekciju i time potvrdio da će se državni tim zasnivati na mladim igračima.

sinisa mihajlovic

Bivši igrač Intera odmah je na početku istakao da će svi pozvani igrači morati da potpišu ugovor kojim će se obavezati da poštuju nekoliko načela, ali i da bi igrali za zemlju.

Fudbaleri će morati da znaju i pevaju nacionalnu himnu. Uz to će morati takođe da se ponašaju profesionalno na terenu, te da daju omladini primer što se tiče privatnog života.

On je izjavio da je došao dan kada je postao najsrećniji čovek na svetu jer je zauzeo mesto selektora Srbije i da će ekipu odvesti na svetsko prvenstvo u Brazil.

“Znao sam da ću postati selektor i da će se to kad tad deseti i ja sam najsrećniji čovek na svetu. Ubeđen sam da ćemo napraviti rezultat i da se možemo plasirati u Brazil. Nisam došao zpog novca, jer sam u Italiji imao ponude klubova koji su mogli da mi nudili više, ali sam želeo da ostvarim san”, rekao je Mihajlović.

Miha je takođe naveo da se Nemanja Vidić i Dejan Stanković neće vratiti u reprezentaciju, ali da će pratiti događanja u timu.

“Nijedan od njih se ne vraća u nacionalni tim jer sam razgovarao sa njima i to je jasno. Oni će pratiti događanja”, izjavio je Mihajlović.

On je prokomentarisao reprezentacije koje će igrati u narednih mesec dana protiv Srbije i zaključak je bio jasan - bolji su od nas ali da ćemo sve od sebe.

"To su reprezentacije koje su bolje od nas i rezultat nam nije u prvom planu, iako ne idemo tamo da izgubimo, već da vidimo šta treba da se popravi i da se spremimo za početak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Svi igrači koje sam pozvao će odigrati bar jednu utakmicu", kazao je Mihajlović.

Stručni štab srpskog stručnjaka činiće pomoćni trener Emilijo de Leo, trener golmana Aleksandar Kocić, te Nenad Sakić i profesor Saša Janković.

Igrači će se u utorak od 12 časova sakupiti u Staroj Pazovi.