Jovana Grahovac iz Mrkonjić Grada osvojila je titulu Mis Republike Srpske za 2012. godinu, dok je titula Mis Balkan TV fešn dodijeljena Aleksandri Klačar sa Pala.

Jovana Grahovac

Djevojke koje su se plasirale su - Bojana Hercegovac, Jelena Jović, Teodora Sušić, Jovana Grahovac, Jelena Lukić, Lorena Lola Sladojević, Aleksandra Savić, Aleksandra Klačar, Jovana Đurić, Sanja Vuković, Anja Đudurović, Glorija Vujičić i Vesna Marković.

Glorija Vujicic

Svih 30 djevojaka tri puta su izlazile na scenu kako bi se predstavile u džinsu, kupaćim kostimima i svečanim večernim haljinama. Da bi svih 13 superfinalistkinja zablistale u svečanim večernjim haljinama pobrinule su se modni dizajneri Svjetlana Vučković i Edina Osmančević. Oficijelna odjeća za mlade izbora za mis Republike Srpske je "Šuter", a oficijelni kupaći kostim je "Ekskluziv" iz Banjaluke. Za estetsku pripremu 30 najljepših djevojaka Republike Srpske pobrinuo se Frizersko-kozmetički centar "Tač" iz Sarajeva i tržni centar "Dženanović" iz Zenice.

U okviru akcije "Nosim ružičasto za moju mamu", koja traje godinu dana, misice su u tom periodu u mnogim gradovima Srpske dijelile edukativne letke želeći da pozovu majke, učenice i djevojke da se informišu o karcinomu dojke kako bi na vrijeme spriječile ili otkrile pojavu te bolesti. U muzičko-revijalnom dijelu učestvovali su Jelena Ristić, Slađana Delibašić, Plesni studio "101" iz Bijeljine, Plesni klub "Sebastijan" iz Brčkog i mnogi drugi izvođači. Voditelji programa bile su Sanja Popović i Slađana Pejić. Pokrovitelj manifestacije bilo je Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske i opština Bijeljina, koja je domaćin izbora za mis Republike Srpske, dok je medijski pokrovitelj RTRS. SRNA