Najbolji teniser na svetu pobedio Žoa Vilfreda Congu u dva seta (7:5, 6:1) i plasirao se u polufinale, gde ga najverovatnije čeka Rodžer Federer.

Novak Djokovic Protiv Tomića se zagrevao, protiv Monaka se budio, a protiv starog znanca Žoa Vilfreda Conge pokazao je zašto je šampion.

Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Rimu savladavši Francuza za sat i 23 minuta. Prvi set je osvojio teško, drugi glatko.

Zanimljivo je da je Srbin trijumfom izjednačio skor u pobedama sa velikim rivalom iz Le Mana. Sada obojica imaju po pet pobeda u međusobnim duelima.

Uzbudljiv prvi deo duela pripao je Beograđaninu posle čak pet brejkova, po dva na obe strane.

Novak je poveo 3:0, Francuz potom nadoknadio dva brejka deficita i uveo set u neizvesnu završnicu. Đoković je pri rezultatu 5:5 bio siguran na svoj servis, pa napao protivnikov i primorao ga da mu prvom dvostrukom servis greškom omogući da povede u setovima.

Conga se od toga nije oporavio do kraja meča.

Drugi set počeo je isto kao i prvi. Novak je poveo sa jednim, pa sa dva gema prednosti, takođe koristeći dvostruku servis grešku rivala. Potom je povećavao prednost do 5:0, dopustio Congi da osvoji utešni gem i već u narednom na svoj servis rešio pitanje pobednika.

Novak brani titulu, a u narednoj rundi (subota, 20.00 časova) igraće protiv boljeg iz duela Sepi - Federer.

(MONDO)