Leotar je priredio nepraijtno izneanđenje svojim navijačima. U utamici u kojoj je pobjedom protiv Zrinjskog trebao da obezbijedi opstanak poražen je na domaćem terenu i ponovo ugrozio opstanak u Premijer ligi BiH. Do kraja prvenstva su dva kola, mnogo je kombinacija, a ono što sigurno ostavlja Leotar u ligi je pobjeda u zadnjem kolu protiv novog šampiona Željezničara.

FK Leotar

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo onoga što fudbal čini lijepim, ali je viđena velika borba sa mnogo startova, trčanja i jakih duela. Strateg Trebinjaca dosta je rizikovao sa jakim presingom na zadnju liniju Mostaraca, jer je u Trebinju vladala velika sparina, pa je postojao rizik da se igrači brzo iscrpe. Zrinjski nije uspio da organizuje ni jednu akciju za prvih 45 minuta, a loptu bi najčešće izgubili na 30 metara od svog gola. Tim iz Mostara je uglavnom bazirao na kontranapade preko brzonogih napadača Lazara Marjanovića i Amera Bekića, ali bez prave završnice. Međutim, ni Leotar nije imao mnog ideja za organizaciju napada, pa je jedini gol pao iz prekida.

Igor Aničić je u 10. minutu oboren na 22-23 metra. Upravo je Aničić namjestio loptu, šutirao u golmanovu stranu i pogodio donji lijevi ugao gola Igora Melhera. Golman Mostaraca ostao je nepomičan na mjestu, očekujući šut preko živog zida, kao što je najbolji strijelac Leotara pogodio na prethodnoj utakmici na Policama protiv prijedorskog Rudara.

Jedinu šansu u prvom dijelu za Zrinjski propustio je bivši igrač Leotara Lazar Marjanović, kada je glavom sa pet metara šutirao u dobro postavljenog Boška Milenkovića. U 38. minutu Igor Aničić je bio u šansi. Leđima okrenut ka golu Zrinjskog pokušao je da iznenadi golmana Zrinjskog šutirajući u dalji ugao, ali je lopta samo koji centimetar prošla pored gola.

U nastavku potpuno drugačija slika na terenu. Gosti su imali više šansi za postizanje gola, što su krunisali potpunim preokretom. Domaći u nastavku nisu uradili bukvalno ništa.

Odmah na početku drugog poluvremena Zrinjski je zaprijetio, nakon jednog kornera šutirao je Hrvoje Miličević, a šut je u poslijednjem trenutku požrtvovanom intervencijom blokirao Gavrilo Čorlija, kapiten Trebinjaca na ovoj utakmici. U 52. minutu Lazar Marjanović je centrirao sa lijeve strane, odbrana Leotara izbila loptu pravo na nogu Hrvoja Miličevića, koji topovski šutira, Boško Milenković brani, Miličević ponovo dolazi do lopte, koga sa leđa ruši Gavrilo Čorlija, a Muamer Bureković opravdano pokazuje na bijeli tačku. Siguran realizator bio je kapiten Zrinjskog Marin Aničić, koji loptu šalje u desnu stranu, a Milenkovića u desnu. I da je golman Trebinjaca pročitao šut, teško da bi moga da ga zaustavi, jer je šut Aničića bio izuzetno precizan.

U 65. minutu Muminović je dodao da Mileta Pehara, koji je sam bio na desnoj strani, a Boško Milenković bravuroznom intervencijom spašava svoj gol. U nastavku akcije nakon kornera Anto Radeljić odlično šutira glavom, a Milenković ponovo odlične interveniše. U 71. minutu Haris Bibić je centrirao, a Toni Markić glavom šutira preko gola. U 73. minutu Gojko Cimirot je šutirao sa 25 metara, a Melher veoma nezgodan udarac skreće u korner.

U 78. minutu Zrinjski dolazi do preokreta. Mile Pehar je dao loptu iza leđa odbrane Leotara, a rezervista Haris Bibić izašao sam pred Milenkovića i rutinski ga savladao. U 82. minutu akciju Dragana Ristića i Gojka Cimirota šutem pored gola sa 18 metara završava Dragan Vuković. U 89. minutu Vladimir Todorović je odlično centrirao, a Dragan Ristić glavom šutira pored gola. U nastavku kontranapad Zrinjskog, a Bibić šutira preko gola. U posliednjem minutu utakmice gužva u šesnaestercu Zrinjskog, gdje se ne snalaze Đoko Milović i Pavle Sušić.

LEOTAR - ZRINJSKI 1:2 (1:0)

Trebinje - Stadion Police: Gledalaca: 500. Sudija: Muamer Bureković (Zenica). Strijelci: Aničić u 10. minutu za Leotar, a Aničić u 53. minutu (penal), Bibić u 78. minutu za Zrinjski. Žuti kartoni: Andrić, Čorlija, Ristić, Lekić (Leotar), Muminović, Bekić, Pehar (Zrinjski).

LEOTAR: Milenković, Sušić, M. Cimirot, Nastić, Čorlija, Lekić, Andrić (od 70. minuta Todorović), G. Cimirot, Vuković, Ristić, Aničić (od 53. minuta Stojanovski (od 66. minuta Milović)).

ZRINJSKI: Melher, Ivešić, Marjanović (od 65. minuta Bibić), Bekić, Pehar, Miličević, Markić, Žuržinov (od 32. minuta Sesar), Muminović (od 75. minuta Krišto), Radeljić, Aničić.    FK LEOTAR