Posle "kabrio" i "kupe" varijante, BMW predstavlja aktuelni model „serije 6“ u varijanti sa četvora vrata. Novi model nazvan je „gran kupe“.

BMW

Luksuzne kupe-limuzine u poslednje vreme su sve popularnije. Posle „mercedesa CLS“, „audija A7“ i „folksvagena CC“ i BMW se sa novim modelom umešao u ovaj segment. Novi „gran kupe“ u odnosu na standardnu „šesticu“ nudi jedno mesto više na zadnjoj klupi – ukupno tri, a nasloni zadnjih sedišta se mogu obarati čime se prtljažnik od 460 litara povećava na 1.265 l.

Naziv ne laže - „gran kupe“ je zaista veliki – dug je pet, a širok 1,9 metara. Osim mesta u unutrašnjosti, uz ovaj „BMW“ idu i vrhunska sportska šasija, kao i snažni motori. Posebno se tu ističe obnovljeni turbo osmocilindraš u varijanti „650i“ koji razvija 450 KS. Takođe, tu su osnovna varijanta „640i“ sa 320 konja, kao i jednako agilna ali daleko štedljivija dizel varijanta „640d“ sa 313 konjskih snaga.

Oprema je, očekivano, bogata. Tu su brojni bezbednosni elektronski sistemi, automatski klima-uređaj, ksenonska svetla, start-stop sistem i tako dalje. Cene za novi „gran kupe“ na našem tržištu počinju od 78.490 evra za osnovnu varijantu „640i“.  MOJAUTO