Zaposleni u Administrativnoj službi Opštine Trebinje danas su, u Službi za transfuzijsku medicinu Opšte bolnice Trebinje, proveli akciju dobrovoljnog davanja krvi. U humanoj akciji radnika Opštine Trebinje prikupljeno je 18 jedinica krvi.

Radnici Opstine darovali krvPrema riječima dr Dragana Šarenca, načelnika Službe za transfuziju, godišnji plan dobrovoljnih davanja provodi se prema zacrtanim aktivnostima.

„Aktivnosti na planu dobrovoljnog davalaštva krvi iz godine u godinu su u uzlaznoj putanji, tako da poslednjih godina, svaka naredna jeste rekordna i po broju akcija i po prikupljenim jedinicama krvi. Sa tog aspekta izražavam veliko zadovoljstvo i zahvalnost svim dobrovoljnim davaocima krvi, što se rado uključuju u ove najhumanije aktivnosti“, rekao je dr Šarenac, dodajući da su u 2012. godini planirane 42 akcije davanja najdragocjenije tečnosti.

Dr Dragan Sarenac

Naredna, devetnaesta po redu, akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovoj godini, u kojoj će učestvovati članovi aktiva Telekom-a iz Trebinja, planirana je za naredni četvrtak.