Fudbaleri Travnika savladali su Leotar sa 2:0, te tako gotovo obezbijedili opstanak u društvu najboljih

FK Leotar

Fudbaleri Travnika savladali su Leotar sa 2:0, te tako gotovo obezbijedili opstanak u društvu najboljih.

Susret se igrao u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a stadion Pirota ugostio je ekipe Travnika i Leotara. Domaći su već od samog početka nametnuli svoj tempo, te preko Redžepija zaprijetili u šestoj minuti, no rezultat se nije mijenjao. Igrala se 30. minuta kada je Nermin Varupa zatresao mrežu gostiju i doveo Travničane do minimalnog vodstva.

Do odlaska na petanestominuti predah rezultat se nije mijenjao. U nastavku, ista meta, isto odstojanje. Ekipa Husnije Arapovića bila je za nijansu opasnija, a golom Igora Popovića došla je do sigurnih 2:0 u 47. minuti.  Rezultat 2:0 ispostavio se konačnim, tako da je Travnik došao do zlata vrijedna tri boda.

Naime, ekipa sa Pirote sada se nalazi jako blizu opstanku, dok je Leotar već odavno "zaplovio" mirnim vodama. Do kraja susreta gosti su ostali i sa igračem manje, nakon što je Šaraba isključen u 73. minuti, zbog starta nad rezervistom Simeunovićem.

Travnik: Fejzić, Terzić, Mišić, Ribić, Lašto, N. Varupa, Ćurić, Batovanja, Redžepi (Od 50. minute Simeunović), Popović, Cassio. Leotar: Milenković, Sušić, M. Cimirot, Čorlija, Šaraba, Kokić, Andrić, G. Cimirot, Akufo, Ristić, Stojanovski.  Izvor: scsport.ba