Položeno cvijeće na Spomenik borcima palim u borbi protiv fašizma

TREBINJELIVE 09. 05. 2012. - 9:57h

Polaganjem cvijeća na Spomenik borcima palim u borbi protiv fašizma 1941-1945. godine i minutom ćutanja, danas je, u organizaciji opštinskog odbora SUBNOR-a Trebinje, obilježen 9. maj, Dan pobjede nad fašizmom.
Cvijeće na spomen obilježje u Gradskom parku, u znak pijeteta prema svim palim u borbi protiv fašizma, između ostalih, položila je i delegacija Opštine Trebinje na čelu sa zamjenikom Načelnika Zoranom Sorajićem.

Delegacija Opstine Trebinje

Obraćajući se prisutnim pored Spomen kosturnice, u kojoj leže posmrtni ostaci brojnih borac palih u Drugom svjetskom ratu, zamjenik Načelnika je istakao da ovaj datum, kao i brojni drugi u istorije naroda ovog kraja, jeste datum prema kome se treba odnositi sa dužnim poštovanjem.

Polaganje cvijeca
„U jednom od najmračnijih perioda u istoriji ljudske civilizacije, naši preci stali su u odbranu svojih ognjišta i porodica, ali i u odbranu temeljnih civilizacijskih vrijednosti – dostojanstva, slobode, časti, čojstva. U borbi za te svevremene ideale, svoje živote položili su brojni sinovi ovog naroda. Zato, generacije njihovih potomaka, nemaju moralno pravo da zaborave te činjenice“, ocijenio je Sorajić.

Polaganje cvijeca

U ime opštinskog odbora SUBNOR-a Trebinje skupu se obratio Slavko Šanjević, koji je podsjetio na brojne žrtve koje je narod ovog dao u borbi protiv fašizma, te naglasio neophodnost čuvanja uspomena na ta vremena i antifašističku borbu.  Opština Trebinje

Komentari

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Povezane vijesti
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
8.500+
dnevnih
posjeta
265.000+
mjesečnih
čitanja
620.000+
mjesečnih
pregleda stranica
18.500+
fejsbuk
sviđanja