Vlada Republike Srpske odobrila je 350.000 KM za dovršetak radova na fiskulturnoj sali za potrebe učenika Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" u Trebinju, potvrdio je Srni direktor ove obrazovne ustanove Milorad Stevović.

Trebinje - konstrukcija fiskulturne sale

Ova osnovna škola jedina je u Srpskoj koja sa kapacitetom većim od 1.000 učenika nema fiskulturnu salu, a časovi fizičkog vaspitanja već 27 godina se održavaju u dvorištu škole, a tokom zime u učionicama.

Stevović je podsjetio da je do sada pribavljena sva potrebna dokumentacija, urađeni temelji, donja ploča i dignuta konstrukcija sale, te da slijedi pokrivanje i drugi radovi.

"Planirano je da fiskulturna sala bude u potpunosti završena do početka sljedeće školske godine, ukoliko ne bude nekih nepredviđenih situacija", kaže Stevović i dodaje da će za desetak dana biti raspisan tender za izvođača radova.

Stevović dodaje da su neophodna sredstva odobrena iz Razvojnog programa Republike Srpske, te da je iz Vlade Republike Srpske obećano da će, ukoliko bude potrebno, iznaći dodatna sredstva kako bi fiskulturna sala bila stavljena u funkciju.

Direktor škole zahvalio je za dosadašnja sredstva koja su iskorištena za uređenje škole, što je doprinijelo kvalitetnijem nastavnom procesu.

Iz Razvojnog programa Republike Srpske ranije je izdvojeno 429.000 KM za radove u ovoj školi, koji su obuhvatili dogradnju dvije učionice, sanaciju mokrih čvorova, uvođenje centralnog grijanja u Područnom odjeljenju Lastva, te izgradnju temelja i konstrukcije za fiskulturnu dvoranu. SRNA